Technische hulp        Hier op het internet         Direct antwoord op je vragen
Hoe kunnen we je van dienst zijn?

Debiteurenbeheer uitbesteden is geen schande

Soms wordt er gedacht dat het uitbesteden van debiteurenbeheer een schande is. Dit is niet het geval. Debiteurenbeheer uitbesteden is niets meer of minder dan een specialist laten doen waar hij of zij goed in is. Jij hebt jouw specialisme en dat kan uiteenlopen van het leggen van vloeren, tot misschien wel het ontwerpen van producten of het verlenen van zorg. Grote kans dat je geen energie over hebt voor jouw debiteurenbeheer en dat je niet genoeg ervaring op dat gebied hebt. Dit is de reden waarom je dan het beheer moet uitbesteden. 

Wat houdt debiteurenbeheer in? 

Debiteurenbeheer is zo groot eigenlijk als jouw bezigheid met de klant vanaf de factuur tot en met de betaling. Je kunt dus alle werkzaamheden die ertussen liggen, vanaf het maken van de factuur, het versturen, de telefoontjes en het verwerken van de betaling, scharen onder het kopje ‘debiteurenbeheer’. Niet elke debiteur betaalt vanzelf de factuur. Hier kunnen een tal van redenen voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid dat de factuur niet is ontvangen, dat hij vergeten is, dat er vragen zijn of dat de klant gewoon even geen liquide middelen heeft om te betalen. Een deel van jouw debiteurenbeheer uitbesteden is dus niet alles. 

Jouw beleid met betrekking tot het beheer is van groot belang voor het aantal openstaande facturen maar ook de hoogte van het saldo dat open staat. Als je een te groot saldo hebt openstaan dan kan het zijn dat je in de problemen komt met het betalen van je eigen leveranciers en personeel. Om die reden is een goed beleid dus van groot belang. Zo zorg je dat je de problemen tijdig kunt opsporen en kan verhelpen, waardoor je zelf niet in de problemen komt. 

Debiteurenbeheer uitbesteden is niets anders dan een specialist zijn werk laten doen

Zoals iedereen gespecialiseerd is op zijn vakgebied is een bureau dat debiteurenbeheer doet dat ook. Je hoeft je dus ook niet te schamen als je jouw beheer uitbesteed. Het is verstandig om vooraf in overleg te gaan met wat je precies wilt uitbesteden, hoe belangrijk jouw klantrelatie is maar ook hoe jullie terugkoppelen. 

Notify – breng flow in je debiteurenbeheer

Door een specialist zijn vak te laten uitoefenen zal je merken dat jij minder tijd er vrij voor hoeft te maken, en het bureau zorgt dat jij geen lage cashflow hebt. Eigenlijk spreek je hier dus van een win-win situatie, want zo heb je uiteindelijk minder dubieuze debiteuren en incassotrajecten terwijl je ook nog eens bezig bent met jouw passen en niet met de saaie administratie. 

Als je gaat kijken naar een bureau om het debiteurenbeheer uitbesteden mogelijk te maken, zoek een bureau dat bij je past. Heb je behoefte aan één zaakbehandelaar en veel persoonlijk contact, zoek hier dan ook een bureau bij dat past. Er zijn veel verschillende bureaus die hetzelfde werken, maar net even uitblinken op een ander gebied. Hoe je het went of keert, het zijn en blijven jouw klanten en het is belangrijk dat de stijl van het bureau past bij jouw bedrijfsstijl ongeacht hoe je die kan omschrijven. 

Debiteurenbeheer uitbesteden is geen schande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven