Technische hulp        Hier op het internet         Direct antwoord op je vragen
Hoe kunnen we je van dienst zijn?

Ontwerp wat je wil met een Ultimaker S5

De Ultimaker S5 staat als 3D printer bekend om de mogelijkheden tot schaalvergroting. Dit is echter lang niet het enige voordeel dat de printer te bieden heeft. Het is namelijk ook voor ontwerpers wel heel gemakkelijk om met deze 3D printer te werken. Dit komt omdat er wel heel veel mogelijkheden liggen om ermee te ontwerpen. Dit gaat bijvoorbeeld om zaken die lastig te doen zijn. Deze printer biedt op dat vlak wel net wat meer dan de meeste modellen van de concurrentie. Interessant is daarom om eens te bekijken hoe dit zich uit.

Werken met allerlei materialen

De Ultimaker S5 biedt in de eerste plaats vooral veel mogelijkheden om te werken. Dat komt omdat er een grote hoeveelheid materialen beschikbaar is om mee aan de slag te gaan. In de eerste plaats gaat het dan om engineering materialen. Daar zijn allerlei verschillende soorten opties voor. Ook wanneer het echter gaat om het gebruik van supportmaterialen is er veel mogelijk. Dit geeft je als ontwerper dan ook veel vrijheid om van alles te maken op de manier waarop jij het voor ogen hebt. Het is natuurlijk geen geheim dat het daar eigenlijk ook om gaat.

Technologie voor echte ontwerpers

Het is ook leuk om te zien dat de fabrikant zich richt op de ontwerpers met deze printer. Dat komt bijvoorbeeld door de manier waarop met de technologie in de Ultimaker S5 is omgesprongen. Denk bijvoorbeeld aan de dual extrusion technologie. Dit maakt een flink verschil ten opzichte van de techniek die in andere 3D printers te vinden is. Vooral ook omdat deze technologie aan de basis staat van de mogelijkheid om meer complexe modellen te ontwerpen. Dit maakt het heel aantrekkelijk voor het verzinnen van oplossingen voor de moeilijkste klussen die er liggen voor de ontwerpers.

Geschikt voor verschillende toepassingen

Het is heel geschikt om met de Ultimaker S5 aan verschillende toepassingen te werken. Zo kan je bijvoorbeeld direct aan de slag met de eindproducten. Ook heb je de mogelijkheid om met deze printer aan de slag te gaan met bijvoorbeeld een prototype. Een andere manier van werken die heel aantrekkelijk is met deze 3D printer, is de toepassing voor het voorbereidende werk. Dat doe je door er bijvoorbeeld gereedschap of hulpstukken mee te maken. Die kunnen van grote waarde zijn wanneer je daadwerkelijk aan de slag moet gaan. Dit is dus ook goed om te weten.

Ontwerp wat je wil met een Ultimaker S5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven